Πρόσφατη Αρθρογραφία

Αρθρογράφοι

Έκτωρ Κουφοντίνας - Σωτηρόπουλος

Αρχικός συντάκτης και αρθρογράφος στον «Α». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και είναι φοιτητής στο ΕΜΠ. Αιρετικός κι ανυπότακτος από κούνια γράφει και σχολιάζει την επικαιρότητα με έναν συνήθως καυστικό και σατιρικό τρόπο.

Συμμετείχε από τα μαθητικά του χρόνια στις σπουδαστικές κινητοποιήσεις του 2006 - 07, ως ανένταχτος φοιτητής στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και αργότερα στο διεθνές κίνημα Gaza Freedom March για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Προσωπική ιστοσελίδα: http://ektoras-kapa.blogspot.gr/

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γεννήθηκε το 1958 στο καπνοχώρι Τερπνή της Νιγρίτας Σερρών. Το 1972 η εσωτερική μετανάστευση μετέτρεψε την αγροτική οικογένεια σε βιομηχανικούς εργάτες στην Αθήνα. Τέλειωσε το Ε΄ Γυμνάσιο στα Εξάρχεια, πέρασε στο Οικονομικό της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μετά το χτύπημα της οργάνωσης το 2002 επιλέγει να βγει από την παρανομία, για να υπερασπίσει την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και το κενό της σιωπής. Σήμερα κλείνει δώδεκα χρόνια κρατούμενος στην απομόνωση της Ειδικής Πτέρυγας στις Φυλακές Κορυδαλλού καταδικασμένος έντεκα φορές σε ισόβια και, επιπλέον, σε μερικές χιλιάδες χρόνια φυλάκιση.


Γιώργος Λιερός

Ο Γιώργος Λιερός γεννήθηκε το 1961 στη Ρόδο. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου. Άρχισε να ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και έκτοτε παραμένει κινηματικά ενεργός, συμμετέχοντας σε δράσεις, κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Επιπλέον είναι μεταφραστής και συγγραφέας.