Πρόσφατη αρθρογραφία...

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η μέρα της Μαρμότας

Με αφορμή την 8 Μάρτη.

Η υπενθύμιση της αγάπης προς τις γυναίκες μία συγκεκριμένη μέρα προσωπικά μου θυμίζει την διαδήλωση των Ευρωπαίων ηγετών υπέρ της ελευθεροτυπίας μετά την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo: Μια υποκριτική δήλωση χωρίς κανένα νόημα, μία μονάχα ημέρα, ξεχνώντας τις υπόλοιπες.

Δεν είναι φυσικά μόνο η μέρα της γυναίκας. Την ίδια λογική έχει η μέρα κατά της φτώχειας, η μέρα κατά του καπνίσματος, η μέρα της αγκαλιάς... Μια σειρά από χαζοχαρούμενες γιορτές αμερικανικής κοπής που καθιέρωσε ο ΟΗΕ μόλις τα τελευταία (σχετικά) χρόνια.

Μια λογική κατά την οποία οι αγώνες αντικαθιστώνται από γιορτές, χάνοντας τελείως το νόημά τους: Ο αμέτοχος πηγαίνει σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση την ημέρα κατά της φτώχειας και αισθάνεται ότι έκανε το καθήκον του, ο αριστεριστής θυμάται μια φορά το χρόνο ότι «το Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», το ελληνικό κράτος που αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς γάζες θυμάται να βγάλει μηνύματα υγείας την ημέρα κατά του καπνίσματος.

Ειδικά το τελευταίο αρχίζει να γίνεται τραγελαφικό -λογικά την επόμενη φορά αναμένεται σλόγκαν της κυβέρνησης πως: «Η υγεία είναι δική σου υπόθεση!»

Στο κάτω κάτω προσωπικά δεν αγαπάω τις γυναίκες. Κι η Μέρκελ γυναίκα είναι αλλά δεν την αγαπάω. Επίσης δεν αγαπάω γενικά τους ανθρώπους. Δεν είμαι φιλάνθρωπος, αλλά κομμουνιστής: Αγαπώ τους ανθρώπους που παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Όσο για τους ανθρώπους που ανταλλάσσουν απλώς ευχές...

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη