Πρόσφατη αρθρογραφία...

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Για τις άδειες των πολιτικών κρατουμένων

Η μη παραχώρηση άδειας στους πολιτικούς κρατούμενους δεν είναι ένα αόριστο κι αφηρημένο ζήτημα που εξαντλείται με την ενημέρωση και την αναδημοσίευση του γεγονότος.
Ακόμα περισσότερο η αιτία της άρνησης, που πλέον τίθεται ξεκάθαρα και αφορά - σύμφωνα με την απορριπτική έκθεση - την συνέπεια σε ιδέες και αξίες, καθιστά επιτακτική την ανάγκη της απάντησης από όλο το κίνημα.
Μια με την αναπαραγωγή της δήλωσης του Αβέρωφ πρόσφατα περί «μη ύπαρξης πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα», την άλλη σήμερα με την απαίτηση Πιστοποιητικού Κοινωνικών Φρονημάτων η κυβέρνηση θυμίζει όλο και περισσότερο ένα κράτος μιας άλλης εποχής, βάζοντας τέλος στις αυταπάτες.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που αφορούν την αριστερά και τον αγωνιζόμενο λαό, όχι μόνο στη βάση της αλληλεγγύης που θα πρεπε να είναι δεδομένη αλλά που είναι πέρα για πέρα ξεχασμένη, αλλά και στο πρακτικό κομμάτι.
Σύντομα θα έρθει και η σειρά όσων είναι φρόνιμοι και αμέτοχοι, κι ας μην παίρνουν οι ίδιοι τα όπλα πιστεύοντας ότι αυτό θα κάνει κάποια διαφορά όταν η καταστολή χτυπήσει και την δική τους πόρτα, αφού θα έχει πλέον απομονώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.
Η περιστολή σε δικαιώματα κι ανάσες ελευθερίας είναι η ίδια ακριβώς με την περιστολή σε μισθούς και σε θέσεις εργασίας. Από την ίδια εξουσία πηγάζει, στον ίδιο λαό στοχεύει. Είναι η περιστολή σε γη κι ελευθερία και δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς.
Σήμερα αφορά τις άδειες. Εδώ και χρόνια αφορά τις άδειες και οι άδειες θα δοθούν. Όχι μόνες τους. Θα κερδηθούν με αγώνα, με τον μόνο τρόπο που κερδίζεται ποτέ οτιδήποτε για τον λαό.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι κρατούμενοι, αιχμάλωτοι του κράτους επειδή έκαναν το χρέος τους προς το κίνημα και την ιστορία. Επειδή ανέλαβαν την ιστορική τους ευθύνη και έκαναν πράξη τα λόγια του Μαρξ, του Τσε και του Άρη.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη