Πρόσφατη αρθρογραφία...

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Να μην σταματήσει η Ρωσική αρκούδα μέχρι να διαλυθεί το «Ισλαμικό Κράτος»


Με την σύρραξη στη Συρία αυτές τις μέρες συνέβη ξανά ό,τι συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Με την "υψηλή ανάλυση" τις παγκόσμιας γεωπολιτικής, από την άνεση και την ασφάλεια του καναπέ στα μέσα αντικοινωνικής δικτύωσης παρελαύνει μια δήθεν προοδευτική και αντιπολεμική ανάλυση.

Τι και αν υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, τις οποίες έλεγε πάντα να εξετάζουμε ο Λένιν (αλλά ποιος του δίνει σημασία πια αυτουνού;), τι κι αν υπάρχουν στρατηγικά συμφέρουσες κινήσεις, τι κι αν υπάρχει ένα αντίβαρο στον Δυτικό ιμπεριαλισμό... Κάποιοι έχουν εντοπίσει (ξανά) την «συνωμοσία» και βρήκαν ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι η Ρωσία.Στην βάση της είναι λίγο - πολύ η ίδια άποψη με εκείνη που έλεγε παλιότερα να ανοίξουν τα ελληνικά σύνορα, αγνοώντας, παραβλέποντας, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η χώρα μας συνορεύει με σκληρά καπιταλιστικές χώρες.
Άνοιξαν τα σύνορα τελικά, με την ιδιαίτερη συγκυρία του Συριακού προσφυγικού κύματος και - όπως ήταν αναμενόμενο - οι άλλες Δυτικές χώρες έκλεισαν τα δικά τους, αφήνοντας άναυδους τους δικούς μας ευαίσθητους - πλην ανόητους - συντρόφους.
Τελικά οι πρόσφυγες της Συρίας κατέληξαν να αποκλείονται στην χώρα μας, να στοιβάζονται και να συσσωρεύονται μέσα στη βρόμα, το κρύο και τη βροχή. Δεν πειράζει όμως. Αρκεί που ικανοποιήθηκε η περιέργεια και η "φιλανθρωπία" ορισμένων.

(Σημείωση: Το Συριακό προσφυγικό ζήτημα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, που ωστόσο απέδειξε συμπτωματικά την αδυναμία της πρότασης: «Ανοιχτά σύνορα» χωρίς συνεννόηση).

Στην βάση της είναι λίγο - πολύ η ίδια άποψη με εκείνη που υπερασπίζεται το όνομα Μακεδονία για την ΠΓΔΜ, αγνοώντας, παραβλέποντας, παραγνωρίζοντας το γεγονός την επεκτατική και βαθιά ιμπεριαλιστική διάθεση των γειτόνων.

Στην βάση της είναι λίγο - πολύ η ίδια άποψη με εκείνη που για σπάσιμο στους Έλληνες εθνικιστές υπερασπίζεται την Τουρκική σημαία, μπερδεύοντας την ημισέληνο με σφυροδρέπανο, ίσως και με αναρχικό αλφάδι...

Δεν είναι πολύς καιρός πριν μάλιστα - αξίζει να θυμηθούμε - που με την ίδια ευκολία και άνεση είχαν υποστηρίξει αρχικά την ναζιστική εξέγερση στην Ουκρανία, στην λογική πάντα του αντι - αντι - αμερικανισμού.

Τότε πάλι αρκετά ξεφτέρια της πολιτικής ανάλυσης προκειμένου να μην πέσουν στην «παγίδα» της Μόσχας και να δείξουν ότι κατάλαβαν από νωρίς την συνωμοσία έσπευσαν να υπερασπιστούν την μαύρη εξέγερση, αφού στρεφόταν κατά του Ουκρανού προέδρου και της Ρωσίας (βλ. Οχυρό Κριμαία)!

Υψηλή πολιτική ανάλυση.

Πράγματι είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η σημερινή Ρωσία αποτελεί συνέχεια της ΕΣΣΔ. Είναι όμως αμετροεπές να θεωρεί κανείς ότι δεν άφησε τίποτα ένας αιώνας ιστορίας στους διεθνείς συσχετισμούς ισχύος και στρατηγικής κατεύθυνσης, ενώ είναι επικίνδυνος όποιος πάνω στον υπερ - αντι - αντι - ιμπεριαλισμό του ταυτίζεται τελικά με την αμερικανική προπαγάνδα.

Έτσι, ακόμα και τη στιγμή που σήμερα οι ΗΠΑ ισοπέδωσαν άλλο ένα νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, υπάρχουν οι φωνές που προστίθενται στις αμερικανικές κραυγές, που κατηγορούν την Ρωσία για παράτυπη επέμβαση, διεκδικώντας το αποκλειστικό δικαίωμα παρέμβασης στην περιοχή.

Εκείνοι που έχουν ισοπεδώσει πόσες χώρες με γελοία προσχήματα για να πλουτίσουν λίγες οικογένειες από τον έλεγχο του πετρελαίου και των στρατιωτικών βάσεων, εκείνοι που μιλάνε πάλι σήμερα για δικτάτορες και πραξικοπήματα, εκείνοι που αποφασίζουν και διατάζουν τον ένα πόλεμο μετά τον άλλο, καταγγέλλουν τώρα την Ρώσικη επέμβαση που μάλιστα ακολούθησε μετά από έκκληση του ίδιου του Άσαντ.

Μα ο Άσαντ λένε είναι δικτάτορας...

Αν θέλουν να βρουν δικτάτορες, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενοκτονίες ας κοιτάξουν καλύτερα τους φίλους τους στο Ισραήλ, που ματώνουν έναν λαό επί 70 χρόνια. Ας κοιτάξουν τους φίλους τους της Σαουδικής Αραβίας και τον εκεί σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας κοιτάξουν στον καθρέφτη...

Σήμερα στη γη της Συρίας δεν γίνεται επέμβαση από την Ρωσία για να βρεθούν ανύπαρκτα χημικά ή πυρηνικά όπλα. Δεν γίνεται επέμβαση για να φύγει ο «δικτάτορας».
Το μέτωπο των Ισλαμιστών νεοναζί πρέπει κάποια στιγμή και κάπου να σταματήσει. Ένα μέτωπο που ας μη ξεχνάμε, ουσιαστικά εκπαιδεύτηκε, οπλίστηκε, και προέρχεται πλήρως από την ίδια τη Δύση.

Την ίδια ώρα οι ορδές των ξεριζωμένων προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα αποτελούν «ελληνικό πρόβλημα» σύμφωνα με τους υπερατλαντικούς φίλους μας

Την ίδια ώρα ορδές βαρβάρων αποκεφαλίζουν άπιστους και άσεμνους, ισοπεδώνουν αρχαίες εκτάσεις, βιάζουν, καίνε.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη