Πρόσφατη αρθρογραφία...

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Αποτίμηση του Εκλογικού Αποτελέσματος

Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Επειδή διαβάζω από πολλούς να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών με απογοήτευση. Πρώτα απ' όλα για να απογοητευτεί κανείς πρέπει πρώτα να ελπίζει. Νομίζω όμως ότι κανένας δεν θα έπρεπε να ελπίζει ακόμα κάτι από αυτή τη διαδικασία, τόσο γενικά όσο και μετά από το τελευταίο 6μηνο.
Όποιος περίμενε ότι ψηφίζοντας ή μη ψηφίζοντας (απέχοντας) θα έρθει η επανάσταση ήταν γελασμένος. Η επανάσταση είναι μία διαδικασία που δεν σχετίζεται με τις εκλογές, με κανέναν τρόπο.

Όπως έγραφε ο Ένγκελς:
«Η επανάσταση είναι το πιο αυθεντικό πράγμα που υπάρχει. Είναι η πράξη όπου μια μερίδα του πληθυσμού επιβάλλει την θέληση της στην άλλη μερίδα, με τουφέκια, ξιφολόγχες και κανόνια και αν η νικήτρια μερίδα δεν θέλει ο αγώνας της να είναι μάταιος, θα πρέπει να διατηρήσει την εξουσία της μέσω του τρόμου που τα όπλα της εμπνέουν στους αντιδραστικούς»
Ωστόσο, για να γίνει η επανάσταση, ή έστω να τεθεί σαν πρόταση και όχι απλά σαν κούφιο και μυριοειπωμένο σύνθημα το πρώτο βήμα είναι να πάψει ο λαός να έχει την αυταπάτη ότι με την ψήφο του θα τους στερήσει τα πλούτη τους.
Η αποχή από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όπως δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο από μόνη της μια αφίσα, μια πορεία ή μια απεργία. Μπορεί να αποτελέσει όμως κομμάτι ενός ευρύτερου και μεγαλύτερου σχεδίου.
Σήμερα η ξεκάθαρα πολιτική αποχή του 44% αποτελεί ακόμα ένα όπλο αμφισβήτησης για το κίνημα αντίστασης που θα ξεπεταχτεί τον επόμενο καιρό.
Ειδικά αν αυτή η αποχή ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Διότι κακά τα ψέματα, σύντροφοι, τι φοβάται περισσότερο το καθεστώς; Αν κάποιο κόμμα διαμαρτυρίας είχε 0,7% αντί για 0,5% ή τον μισό λαό να μην αναζητά πια λύση μέσα από αυτή την διαδικασία εκτόνωσης; Συνειδητοποίηση που είναι το πρώτο βήμα για να αναζητήσει αλλού την λύση.
Διότι είναι αντιφατικό, για να μην πω υποκριτικό, να μιλά κανείς όλη την ώρα για «επανάσταση» ξεχαρβαλώνοντας ταυτόχρονα την λέξη, να μιλάει ακόμα και για «χούντα» αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει στην εκλογική απάτη νομιμοποίησης που διοργανώνει αυτή η «χούντα», καλλιεργώντας έτσι στον λαό την αυταπάτη πως όλο και κάτι καλό μπορεί να προκύψει μέσα από αυτή την διαδικασία.
Θα επανέλθω.

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη