Πρόσφατη αρθρογραφία...

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Σχετικά με την επίθεση στο περιπολικό στα Εξάρχεια

Χρειάζεται θάρρος για να παραδεχτεί κανείς ότι έκανε λάθος. Ότι μια κυβέρνηση, εν προκειμένης, η κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί και να πετύχει κάποια πράγματα που εσύ δεν κατάφερες με την παρουσία σου στο δρόμο.
Έτσι κάποιοι που αρνούνται να αποδεχτούν ότι η δράση τους είναι πλέον περιττή έκαψαν το περιπολικό που έκανε την εμφάνισή του στην Τοσίτσα. Δράση που ούτως ή άλλος η ρουτίνα της την καθιστούσε υπό αμφισβήτηση ακόμα και με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο άνθρωπος όμως που παλεύει για μια νέα κοινωνία ειρήνης δεν μπορεί να είναι υπέρ της βίας για τη βία, ή να έχει φετίχ με αυτήν. Επιλέγει την βία συνειδητά, σε συγκεκριμένες στιγμές ως τον αναγκαίο τρόπο για να πολεμήσει την αδικία. Αυτή η συνειδητή επιλογή είναι που χαρακτηρίζει και τη δράση του.
Υπερασπιζόμαστε την δίκαιη βία όχι επειδή είναι ο τρόπος με τον οποίο προτιμάμε να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά γιατί μόνο έτσι αλλάζει ο κόσμος. Διότι οι πλούσιοι δεν θα αποχωριστούν τα πλούτη και την εξουσία τους με την ψήφο μας. Αν όμως στο μεταξύ κάτι καταφέρει να αλλάξει και χωρίς βία τότε δεν είναι αυτοσκοπός να προσθέσουμε βία.
Ήταν αίτημα για πολλά χρόνια να φύγει η αστυνομία από τα Εξάρχεια. Τώρα που επιτέλους έφυγε είναι λάθος να την φέρνει πίσω κανείς με ανούσιες επιθέσεις σε τροχονόμους. Από μια συνήθεια ότι πρέπει να επιτίθεται στην αστυνομία ή επειδή δεν έχει λόγο ύπαρξης διαφορετικά.
Φυσικά η απλή απομάκρυνση των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και η διατήρησή τους λίγο παραπέρα σε ετοιμότητα για επέμβαση δεν είναι και καμία σπουδαία αλλαγή αλλά ας πούμε ότι είναι μία καλή αρχή. Αίτημα παραμένει η διάλυση των ΜΑΤ και ο αφοπλισμός της αστυνομίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη