Πρόσφατη αρθρογραφία...

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Πνοή για συνέχεια του αγώνα

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Νίκος Ρωμανός με την αποφασιστικότητα, το πείσμα και το θάρρος του. Θέτοντας πρώτα τη ζωή του σε κίνδυνο με την απεργία πείνας και στη συνέχεια με την απεργία δίψας που έπαιξε και τον καταλυτικό ρόλο.

Με την αποφασιστικότητά του πρώτα απ' όλα και με την στήριξη του κινήματος αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε κατακτήθηκε αυτή η νίκη.

Ωστόσο τίποτα δεν τελείωσε. Η κατάσταση στη χώρα είναι η ίδια. Μόνο που τώρα έχουμε στο οπλοστάσιό μας αυτή τη νίκη. Είναι μια γιορτή για όλους και πιο πολύ για τον Νίκο.

Όμως θα γίνει μία γιορτή τέλους σε αυτό τον αγώνα ή μία γιορτή αρχής για όλους τους αγώνες που χρειάζονται;
Οι φυλακές τύπου Γ είναι ακόμα πραγματικότητα. Όπως και όλη η κατάσταση που γνωρίζουμε. Η φασιστική κυβέρνηση είναι ακόμα στη θέση της.

Να μην εφησυχαστούμε με αυτή τη νίκη αλλά να πάρουμε θάρρος και φόρα για την συνέχεια του αγώνα μας που θα μας οδηγήσει σε νέες και μεγαλύτερες νίκες. Όχι ως ευχές για έναν αόριστο μελλοντικό αγώνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι χρειάζεται.

Οι ίδιες οι συνελεύσεις, οι ίδιες οι καταλήψεις που δημιουργήθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, το ίδιο το πνεύμα και η διάθεση για νίκη να συνεχίσει από σήμερα κιόλας και σήμερα. Και αύριο. Και μεθαύριο.

Hasta la victoria

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη