Πρόσφατη αρθρογραφία...

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Σύντομη Αποτίμηση - Ξανά Αποχή!

Στις πρόσφατες, χτεσινές διοικητικές εκλογές συνέβη ό,τι ακριβώς ήταν αναμενόμενο και αναπόφευκτο να συμβεί. Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ επικρατούσε ενθουσιασμός κι ελπίδα, κορύφωση του προεκλογικού ενθουσιασμού, για να τις ακολουθήσουν διάψευση και απογοήτευση στις 10 το βράδυ.

Ακριβώς όλα αυτά για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Δεν έτυχε να δικαιωθεί αυτή η πρόβλεψη. Δεν ήταν πρόβλεψη. Ήταν και είναι απλώς η ανάγνωση της ιστορίας. Η αναγνώριση της πραγματικότητας χωρίς ψεύτικες αυταπάτες και ελπίδες.

Οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανέναν. Μόνοι τους, με τις δικές τους δυνάμεις μόνο και με το αίμα τους θα κερδίσουν τη ζωή τους. Με την κόκκινη σημαία μας, την βαμμένη από αίμα.

Ο δρόμος για την ελευθερία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αξίζει όμως τον κόπο.

Η διαδικασία των εκλογών που διεξάγει το αστικό κράτος είναι στημένη. Από τους άδικους εκλογικούς νόμους, από την άδικη και άνιση προβολή των κομμάτων, από την ίδια την ύπαρξη φτωχών και καταπιεσμένων που καλούνται να ψηφίσουν.

Πολλοί είναι εκείνοι που διατηρούν την αυταπάτη πως οι εκλογές μπορούν να διώξουν την κυβέρνηση φέρνοντας μια άλλη που θα αλλάξει τα πράγματα. Που θα αμφισβητήσει την αδικία και τον πλούτο πατώντας σε μια πλειοψηφία. Πολλοί πιστεύουν ότι το καθεστώς θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με την απόφαση των εκλογών γιατί νομίζουν πως αυτές αποτελούν όπλο και κατάκτηση στα χέρια του λαού. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και αυταπάτη.  Οι εκλογές δεν κερδίθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό. Του χαρίστηκαν από το καθεστώς για να τον κρατούν απασχολημένο, στρέφοντας σε αυτή την ακίνδυνη διέξοδο τις ελπίδες του. Διαφορετικά, αν ήταν κατάκτηση του λαού θα του την είχαν πάρει πίσω όπως έκαναν με όλες τις υπόλοιπες κατακτήσεις του. Αν ένα πράγμα έχει κάνει σαφές η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είναι πως το καθεστώς της αδικίας δεν δίνει δεκάρα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.

Ποιος πιστεύει πραγματικά ότι ένα καθεστώς τόσο απολυταρχικό θα παραιτηθεί εξαιτίας μιας εκλογικής απόφασης; Ένα καθεστώς που έχει δείξει πως αδιαφορεί για κάθε απόφαση που δεν το συμφέρει, δικαστική ή συνταγματική. Του Σ.τ.Ε. ή του Άριου Πάγου. 

Παλιότερα υπήρχε η βεβαιότητα πως έστω και μία απ' τις εργατικές κατακτήσεις να καταπατούνταν θα γινόταν εξέγερση. Σήμερα, με μια σκληρή ολοκληρωτική επίθεση Σοκ και Δέους, με την δύναμη της αστυνομίας και των ΜΜΕ η κυβέρνηση έχει καταπατήσει κάθε έννοια δικαιώματος. Κάθε έννοια δημοκρατίας. Πατάει πάνω σε χιλιάδες νεκρούς, σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς κι ανέργους, αλλά δεν την νοιάζει. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Εκείνη κρατάει το σπαθί. Και νομίζεις ότι θα στο δώσει επειδή κέρδισες τις εκλογές;

Η μόνη περίπτωση να κερδίσει ένα κόμμα τις εκλογές και να διατηρηθεί στην κυβέρνηση είναι αν μετατραπεί σε αστικό καταπιεστικό κόμμα που να εξυπηρετεί το καθεστώς. Διαφορετικά το καθεστώς έχει όλη τη δύναμη που χρειάζεται για να ανατρέψει την κυβέρνηση και έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά αδίστακτο ώστε να τη χρησιμοποιήσει.

Μην νομιμοποιήσεις το πανηγύρι τους!

Αγωνίσου, από σήμερα κιόλας, ανεξάρτητα από τις εκλογές!

Η αποχή είναι η πιο πολιτική στάση σήμερα!

Διότι αποχή σημαίνει: «Αποδοκιμάζω ενεργά τόσο τους κλεφτές όσο και τα κολλητήρια που τους στηρίζουν πολιτικά. Σας ξέρω σαν κάλπικες δεκάρες σας έχω στη μπούκα. Σε οποία πολιτική λιτότητας θα 'μαι σκληρός αντίπαλος κι εχθρός. Σας αρνούμαι το δικαίωμα να μιλάτε εν ονόματι μου. Είμαι αντίθετος στον κοινοβουλευτισμό της ληστείας της σήψης της διαφθοράς του εμπαιγμού του ξεπουλήματος της χωράς».


ΑΠΟΧΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΤΟΝ ΦΙΛΟ, ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη