Πρόσφατη αρθρογραφία...

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Οχυρό Κριμαία

Η Κριμαία όπως και όλη η ανατολική Ουκρανία ήταν ανέκαθεν περιοχές ρωσικές. Ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας, συμφερόντων, ιστορίας.
Η απληστία και το θράσος των Η.Π.Α. και της Ε.Ε που είχαν κάποιες "επιτυχίες" στον τρίτο κόσμο τις έσπρωξε να δοκιμάσουν την τύχη τους και στην ανατολική Ευρώπη. Εκεί όπου υπάρχει η Ρωσία, όχι ως μπαμπούλας ή σοβιετικό απομεινάρι αλλά ως ανεξάρτητη χώρα.

Η Ρωσία μπορεί να μην έχει κομμουνισμό. Μπορεί να μην είναι κάποια νησίδα ευτυχίας. Είναι όμως ένα ανεξάρτητο κράτος και αυτό είναι κάτι που δεν το ανέχονται ούτε τα δυτικά αφεντικά ούτε οι δικοί μας υποτελείς. Γι αυτούς είναι αδιανόητο μια χώρα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών της δύσης.
Μια ιδιαίτερη αντίληψη για το δίκαιο.

Ο Πούτιν δεν κάνει άλλο από το αυτονόητο. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας και του ρωσικού λαού. Αυτό που είναι δίκαιο.

Η πολιτική είναι μια σύγκρουση συμφερόντων και ο πόλεμος η προέκταση της πολιτικής. Πόλεμος που όταν γίνεται προς όφελος της δύσης χαρακτηρίζεται "αναπόφευκτος", ή "αναγκαίος" αλλά όταν γίνεται για την υπεράσπιση ενός λαού και των συμφερόντων του υπάρχει μια τάση από τα Μ.Μ.Ε. να θεωρείται "παράλογος", "φριχτός" ή και καμιά φορά "τρομοκρατία".

Υποκρισία που φαίνεται. Αυτές τις μέρες όλο και περισσότερο και σήμερα από το πρωί τα ειδησιογραφικά δίκτυα βρίσκονται σε αντιπολεμικό παλμό αναδημοσιεύοντας δελτία τύπου των φιλοευρωπαίων ναζί, την "τραγική" είδηση του διαγγέλματος του "πρωθυπουργού" της Ουκρανίας και οριακά εμμέσως να ζητούν την υποχώρηση της Ρωσίας.
Την επικράτηση των ναζί, την υποταγή του ρωσικού λαού της Ουκρανίας και την άνευ όρων ένταξη στην Ε.Ε. στο βωμό μιας βιτρίνας που από καιρό έχει σπάσει.

Αλήθεια, που ήταν όλη αυτή η αντιπολεμική διάθεση στον πόλεμο με το Ιράκ; Που ήταν αυτή η αντιπολεμική διάθεση στις απειλές πολέμου με το Ιράν; Ποιος μιλάει για την κατεχόμενη και υπό πολιορκία Παλαιστίνη από το υποκινούμενο από τις Η.Π.Α. Ισραήλ; 

Δεν υπάρχει κανένας τσάρος στο βορρά και κανένας άδικος πόλεμος στα σκαριά. Υπάρχει η αδικία και το θράσος του επεκτατισμού της δύσης. 

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως σε αυτό τον πόλεμο υποστηρίζουμε τον ρωσικό και τον ουκρανικό λαό όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή από τον Πούτιν, τον Γιανουκόβιτς ή τον Ναύαρχο της Ουκρανίας.

Έναν πόλεμο για το δίκαιο. Έναν πόλεμο ενάντια στον φασισμό.

.

«Μη ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν ποτέ με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους»

Lucy Parsons

Τα Δημοφιλη